اولین نشست پرسش و پاسخ خانوادگی تربیتی برگزار شد

ساخت وبلاگ

مطالعه کتاب‌ مناسب و آگاهی از تبعات خودشیفتگی

شرفی در ادامه به پاسخگویی به پرسش‌های جمع‌آوری شده از میان حاضران پرداخت و در پاسخ به یکی از سوالات مطرح شده مبنی بر هدایت و نحوه برخورد با شخص دچار خودشیفتگی در خانواده، گفت: به طور کلی نحوه تربیت خانواده در دوران طفولیت و نوجوانی، باعث می‌شود که فرد شخصیتی متعادل، گوشه‌گیر و یا خودشیفته پیدا کند. اگر بخواهیم در شخصیت فرد خودشیفته تغییری ایجاد کنیم، گام اول ایجاد اعتماد است. چرا که تنها با اعتمادسازی می‌توان با این فرد رابطه‌ای مناسب برقرار کرد تا در ادامه نسبت به بالا بردن آگاهی او از تبعات خودشیفتگی اقدام کرد.

وی تنهایی را یکی از پیامدهای خودشیفتگی دانست و گفت: فردی که خودش مرکز توجه‌ خودش است، نمی‌تواند به افراد دیگر آن توجه لازم را داشته باشد و ارتباط و تعامل موفقی با دیگران ندارد و تجربیات از زندگی محدود است. بر این اساس مطالعه کتاب‌های خوب و انس با فرهنگ مطالعه به دور از هرگونه جنبه آمرانه، نقشه راهی پیش روی این افراد قرار می‌دهد که می‌تواند آگاهی آنها را از تبعات خودشیفتگی و سایر ناهنجاری‌های اجتماعی بالا ببرد و از این طریق به اصلاح رفتارهای مورد نظر منجر شود.

ایجاد ذهنیت مثبت از والدین در فرزندان طلاق

این روان شناس در پاسخ به سوال دیگری درباره راه‌های جلوگیری از ایجاد مشکلات روحی در فرزندان طلاق گفت: ابتدا باید توجه داشت که اگر به هر دلیل طلاق در خانواده‌ای رخ داد، پدر یا مادری که با فرزند خود زندگی می‌کند باید جای خالی همسرش را در زندگی فرزند پُر کند و با مشغول کردن فرزندان با برنامه‌های مفید و سازنده، طراحی بازی‌ها و قرار دادن کتاب‌های مفید در دسترس فرزند خود، آنها را از تنهایی و بی‌برنامه‌گی دور کند.

وی تنهایی و بی‌برنامه‌گی را زمینه‌ساز رخ دادن مشکلات بعدی و ناهنجاری‌های شخصیتی در کودکان دانست و گفت: پدر و مادری که از هم طلاق گرفتند باید سعی کنند ذهن فرزند خود را نسبت به شخص جدا شده از زندگی خراب نکنند و شخصیت او را حفظ کنند. آنها باید به فرزند خود توضیح دهند که پدر یا مادر او دارای ویژگی‌های بسیار مثبتی بوده، ولی با این حال گاهی ادامه زندگی مشترک امکان پذیر نیست. داشتن ذهنیت خوب از پدر و مادر در سربلندی فرزندان در آینده آنها بسیار موثر است.

مشارکت نوجوانان در تصمیم‌گیری‌های خانوادگی

محمدرضا شرفی در بخش دیگری از این نشست درباره پرسشی با موضوع بحران هویت در نوجوانان توضیح داد: بحران هویت در نوجوانان معمولا در سنین ۱۳ سالگی بروز می‌کند، یعنی بهترین زمان برای شکل‌گیری شخصیت فرد. یکی از راه‌هایی که خانواده‌ها در این دوران می‌توانند بکار گیرند، مشورت خواستن از نوجوان خود در مسائل مختلف زندگی است. چراکه دخالت دادن نوجوان در برخی تصمیم‌گیری‌ها از یک سو به او القاء می‌کند که وارد دوره جدیدی از زندگی شده و از سوی دیگر والدین می‌توانند بر اساس پاسخ‌هایی که از نوجوان خود دریافت می‌کنند، به میزان پختگی و رشد فکری او پی ببرند.

نویسنده کتاب «مهارت‌های زندگی در سیره رضوی» ادامه داد: والدین می‌توانند از مسیری که نوجوان برای آینده خود در ذهن دارد سوال کنند و بررسی کنند که نگاه فرزندشان به آینده چقدر مادی و چقدر معنوی است تا در صورت نیاز خلاء‌های موجود را برطرف کنند. هنچنین اگر والدین در پی مشورت خواستن از فرزند خود متوجه شدند که این نوجوان هنوز به پختگی فکری نرسیده، با ادامه دادن مشورت خواستن از او، باور بلوغ فکری را در او تقویت کنند.

ارتباط با خدا بهترین راه ایجاد امنیت و آرامش در خانواده

این روان شناس در پاسخ به پرسش یکی دیگر از حاضران در این نشست درباره بهترین روش برای ایجاد آرامش و امنیت در خانواده گفت: ارتباط با خدا و اقامه نماز اول وقت بهترین روش برای کمک به ایجاد آرامش و امنیت در خانواده است. خداوند متعال نماز را برای ما قرار داده تا وقتی به نیت نزدیکی به او در پیشگاهش می‌ایستیم، تمام هیجان‌های کاذب و منفی ما را از بین ببرد و ما را به تعادل برساند و از این طریق امنیت و آرامش در زندگی ما جاری شود.

وی افزود: اگر فرزندان مان را از همان دوران کودکی به ارتباط با خدا و حضور در مساجد و حسینیه‌ها تشویق کنیم، فرزندان از همان سنین با معارف دینی آشنا می‌شوند و یک فرد دیندار همواره از آسیب‌های شخصیتی، بحران‌های روحی به سلامت عبور خواهد کرد و با رعایت حقوق دیگران و احترام والدین، آینده‌ای روشن برای خود رقم خواهد زد.

تلاش برای حفظ زندگی مشترک، تبعات طلاق والدین در فرزندان، مشکلات جدا کردن اتاق خواب کودکان، تبعات روابط آزاد دختران و پسران پیش از ازدواج، حفظ احترام والدین و مشکلات هویتی در نوجوانان از دیگر مسائل مطرح شده در این نشست بود که محمدرضا شرفی به راهنمایی و بیان نکاتی در این موضوعات پرداخت.

لازم به ذکر است که نشست بعدی از سلسله نشست‌های پرسش و پاسخ خانوادگی تربیتی در کتابخانه پیروزی تهران، ساعت ۱۵:۴۵ سه‌شنبه ۲۵ مهر ماه برگزار خواهد شد.

کتابخانه عمومی پیروزی تهران...
ما را در سایت کتابخانه عمومی پیروزی تهران دنبال می کنید

برچسب : خانوادگی, نویسنده : piroozilibraryo بازدید : 74 تاريخ : پنجشنبه 20 مهر 1396 ساعت: 4:55